luni, 25 iulie 2016

MarYan : Despre ALIMENTAŢIA NATURALĂ şi HRANA DIVINĂ.





Despre
ALIMENTAŢIA NATURALĂ

şi
HRANA DIVINĂ




Subiectul pe care îl iniţiem acum – ALIMENTAŢIA NATURALĂ – este pentru mine „ca prima iubire”, acesta fiind primul subiect despre care „am învăţat să scriu”.

Cum s-ar zice, aici „sunt în mediul meu”, adică „acasă”.


De aceea, acum privesc relaxat şi puţin încurcat, întrebându-mă cum aş putea porni postarea (de fapt, prima postare a acestui nou şi „proaspăt” blog), după ce am scris în acest sens un „Tratat pentru Alimentaţia Naturală a OM-ului...” de 700 de pagini format mare, apoi alte broşuri, cărţi conexe, printre care şi o „Gano-Rezonanţa” cu subiect asemănător, o Lucrare de Diplomă şi materiale pentru un doctorat cu acelaşi subiect... şi câte alte articole, intervenţii în mass-media scrisă şi audio-vizuală (sfârşitul anilor 1990 şi anii 2000-2010).

De undeva, însă, trebuie să pornesc. Acum, parcă prima dată, mă simt cu adevărat liber la exprimare. Într-un „Tratat” sau chiar oricât de mică broşură, medicul din mine cerea mai mult sau mai puţină rigurozitate, aici însă mă simt complet liber : nimeni nu „dă bani” ca să citească ce-mi vine în minte şi din suflet acum, nimeni nu este obligat să-şi investească timpul în a citi ceea ce eu acum SIMT să exprim în legătură cu Alimentaţia Naturală.

De aceea, mă bucur că, în fine, exprimarea s-a eliberat de orice canon oficial...

Deci, ALIMENTAŢIE NATURALĂ... De douăzeci şi patru (24) de ani tot scriu această sintagmă şi o practic cu aceeaşi bucurie şi plăcere (gustativă!) şi mereu mai este ceva nou de adăugat şi, mai ales, de descoperit !

În limbaj oficial „Alimentaţie Naturală”, în cel uzual „Hrană Vie”, iar la cel mai înalt nivel al său „Hrană Divină”, acest tip de Alimentaţie – Hrană – Prană se referă la „păpica” noastră cea de toate zilele care... dacă nu ne face bine, cel puțin să nu ne face rău sau măcar să ne facă cel mai puţin rău !

În „Tratat...” tot spun că „Hrana vie leac să-ţi fie” – citat după Hypocrate – şi vorbesc pe îndelete despre „combustibilul pentru care a fost proiectat acest corp fizic”, respectiv „hrana fără mortăciuni / cadavre” (asta o spun aici, nu e din „Tratat...”) !

Ce înseamnă asta ?

Foarte pe scurt, aceasta înseamnă : fără cadavre animale (cărnării de orice fel şi, pentru cine „îl ţin brăcinarii”, şi fără produse animale) şi fără cadavre vegetale (alimente vegetale supuse tratamentului termic intens – fiert, copt, prăjit), dar şi fără „chimicale” (celebrele „E”-uri, plus vegetalele chimizate cu „prafuri”) şi fără O.M.G.-uri (Organisme Modificate Genetic – ultimele bombe alimentare, dar şi cele mai periculoase).

De fapt, toate acestea se sub-sumează la ceea ce în „Tratat...” eu spuneam a reprezenta „Respectul Principiului Vieţii” : „Respectă VIAŢA ! (inclusiv din alimente) şi Viaţa te va respecta şi ea !”




Este, cumva, o filozofie prea complicată sau prea dificil de... digerat ?

Eu mă îndoiesc că este greu de priceput, de către oricine, acest elementar PRINCIPIU AL VIEŢII, pe care îl repet acum : „Respectă Viaţa, inclusiv din alimente (fie vegetale, fie produse animale) iar Viaţa te va respecta (şi susţine) !”.

Asta înseamnă, foarte logic şi „de bun simţ”, să nu mai ucizi animale sau, acelaşi lucru, să nu mai fii părtaş la uciderea animalelor (nemai-cumpărându-le „cadavrele” de la magazinele numite „măcelării” - unde au loc „măceluri” de care în general ne e groază să auzim, nu însă să le şi introducem în corpul nostru fizic !)...

La fel, asta înseamnă să nu mai ucizi viaţa din plantele alimentare, sublim exprimată prin ENZIME - cele care sunt neutralizate la temperaturi de peste 40 grade Celsius şi distruse la peste 70 de grade C. Astfel, oferim plantelor posibilitatea ca acestea să ne dăruiască comorile cu care au fost proiectate de către Creator : enzimele vii de care am amintit, dar şi vit-amine („amine vitale”), săruri ORGANICE, bio-elemente, fibre celulozice vii, funcţionale şi o mulţime de alte substanţe BIO-chimice de mare ajutor pentru susţinerea corpului fizic în aceste vremuri de turbulente şi obositoare Transformări Planetare...

Relaxaţi-vă, acum nu vă supun unui „Curs de Hrană Vie” - aşa cum am tot realizat în ultimii ani – doar am punctat ideea fundamentală care stă la baza ideii de „hrană cât mai sănătoasă” şi care a ajutat pe multă lume să înţeleagă despre ce este vorba - dincolo de „ideo-logii”, „principii” şi „prinţipuri” de un fel sau altul, „diete” şi „dieto-terapii”...

După  vreo 24 de ani de teorie şi practică alimentară „naturală”, sunt amuzat de toată această „DIETO-LOGIE” care acum inundă canalele media din ţară şi din întreaga lume.

„Nutriţionişti” de vază invadează spaţiile noastre vitale zilnice, specificând care sunt cele mai grozave (super)alimente şi metode, tehnici şi proceduri de „însănătoşire” sau, mă rog, măcar de „slăbire” a celulitei şi a kilogramelor pascale şi nu numai...

Această „tocăniţă” este suflată „la foc continuu” pentru ca blândul „ţugulan” român sau de orice altă naţie să nu mai înţeleagă nimic.

De ce ? Pentru ca să „ştie el totul” – şi, atunci când ştii totul, de fapt nu ştii nimic !




Aşa ne putem juca şi povesti cât dorim, însă cred că introducerea a fost făcută, pentru a putea porni „la drum” şi cu acest subiect ce pare atât de „dulce şi gustos”, dar care s-ar putea arăta mult mai „condimentat” decât ne-am închipuit la prima vedere...

Nu ştiu dacă a fost bine că am stat deoparte în aceşti ultimi ani şi doar am privit la „show”-ul din jur („Românii au talent” cu carul la poveşti despre un subiect şi mai puţin PENTRU înţelegerea şi aplicarea practică a acestuia) – însă, acum, dacă tot am pornit proiectul şi cu acest blog, odată cu acesta poate că este o altă etapă a transmiterii mesajului PENTRU Alimentaţia Naturală care acum 24 de ani îl iniţiam (anul 1992) cu un entuziasm care acum pare ciudat (că doar „e la modă”), însă atunci era doar „nebunie”... la propriu !




Cu această ocazie, probabil că voi avea imboldul decisiv de a finaliza lucrarea ce continuă „Tratatul...”, anume „Hrana Divină”, cu ultimele „update”-uri informaţionale din experienţa noastră practică din ultimii ani.

Şi, de la lansarea „Tratatului...” în septembrie 2003, multe nuanţe am descoperit, între timp...

Împreună vom re-vedea informaţiile de bază ale argumentelor Hranei Vii, însă vom descoperi noi aspecte legate de produsele animale (lactate, ouă) dar şi despre cereale, soia şi multe alte alimente considerate „sănătoase” de „industria dietologiei moderne” (sintagma asta cred că n-o găsiţi nicăieri – am „recepţionat-o” eu acum, pentru acest articol...).

În acelaşi timp, tot aici veţi putea degusta cu privirea tot felul de bunătăţi pe care partenera mea de viaţă (Andreia) le pregăteşte şi le va pregăti cu şi mai multă experienţă de acum înainte, în cinstea acestui „nou început”.

De ce „nou început” ? Pentru că deja avem experienţa realizării unor minunate preparate naturale „vii”, fără foc (cu sau fără produse animale - lactate şi ouă) atât din experienţa ELTA-Universitate” din anii 1993-2000, cât şi a activităţii de comenzi de meniuri la domiciliu” din anii 2002-2003 precum şi de la numeroasele cursuri cu degustare pe care le-am susţinut în ultimii 10 ani...


Rememorând primele noastre experienţe cu preparate de Hrană Vie (meniuri complexe) de pe la începutul anilor 1990, mă amuză când, în prezent, apar tot felul de „dudui” şi rotunjiori specialişti „în hrana sănătoasă” care se declară „Master Chef”-uri, „C.E.O”-uri sau cu alte titulaturi (mai degrabă... militare decât alimentare) sau că ar fi primele care au adus alimentaţia „raw” în România, de prin „anticul” an 2009... când, deja în 1997, „echipele eltiste” organizau „Festivaluri” la restaurante din Bucureşti şi din ţară unde, pe o perioadă de câteva săptămâni, se servea doar „raw” (repet, cu, dar şi fără produse animale de tip lactate şi ouă – deci, inclusiv cu „raw vegan”)...

...Uneori mă gândesc că acea experienţă, atât de preţioasă şi entuziasmantă pentru mine şi prietenii de atunci (a fost ca un apostolat, mai ales în perioada când coordonam activitatea în „filiala” Bucureşti), ar fi păcat să se piardă „fără urmă” în noile curente ce sunt scrise în „limbi străine” („raw vegan”), în timp ce noi avem un filon de aur al experienţei ce se cere eliberat şi doar actualizat, sub formă de HRANĂ VIE VEGETALĂ până la cea mai înaltă expresie a sa – HRANA DIVINĂ !


Dacă tot am scos un „Tratat...” când ceilalţi colegi medici (militari şi civili) se uitau la mine în anii 1991-1997 ca la un „extra-terestru” şi „para-normal” (doar citez, nu inventez...) şi dacă tot am urnit şi acest nou blog, poate că Aici şi Acum este momentul să ne ocupăm iarăşi şi de acest aspect.

În ultimii ani, când toţi se laudă cât de pricepuţi sunt în acest subiect, noi ne-am cam dat la o parte, considerând că „ne-am făcut datoria” şi că putem „preda ştafeta”.

Şi totuşi, mereu e loc de „ceva mai bun”... Mai ales în (g)astronomie !

Ce părere aveţi ? Veniţi la ACEASTĂ masă (rotundă) ?


Noi vă aşteptăm cu drag !

POFTĂ BUNĂ !



MarYan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu