joi, 16 martie 2017

Obținerea grâului încolțit





Obținerea
Grâului încolțit





Grâul încolțit este folosit ca element de bază în aproape toate regimurile alimentare recomandate de Popa Valeriu, utilizarea lui având rezultate spectaculoase asupra sănătății.

Cum ne învăța Popa Valeriu să-l  obținem, într-un mod cât mai simplu posibil ?
  
 
Se spală bine grâul în câteva ape și apoi se lasă de seara până dimineața, într-un castron cu apă, care să-l acopere bine.
 
Dimineața se va scoate din apă și se va întinde  într-un singur strat pe un platou de porțelan sau sticlă , apoi se va stropi cu apă din 8 în 8 ore.

În funcție de cât de cald este, în aproximativ 4-5 zile bobul de grâu va avea deja un mugure de 2-3 mm. Acesta nu va fi lăsat să încolțească mai mult de 3mm, si se va consuma în acest stadiu.
 
Pentru a-i opri încolțirea, îl  putem acoperi cu apă și să-l lăsăm la frigider, putându-l păstra, astfel, și 3-4 zile - dacă facem o cantitate mai mare.
 
La dimensiunea de 2-3 mm a germenului, bobul de grâu are cea mai mare concentrație de enzime, vitamine și minerale.

 
Câteva proprietăți principale ale grâului încolțit :
 
- conține fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, mangan în cantități impresionante.
 
La aceste minerale se adaugă vitaminele : A, B, E, K, D, PP, enzime şi  hormoni vegetali, care au efecte terapeutice extraordinare.
  


Grâul încolțit îl putem folosi în salatele de crudități şi chiar se pot adăuga 2-3 linguri în porția de mâncare gătită, pentru a-i spori valoarea nutritivă, sau se poate folosi în amestecuri mixate de măr, banană, nuci, grâu încolțit, apă și zeamă de lămâie sau alte asemenea amestecuri.

De asemenea, se poate adăuga în fulgii de cereale integrale de la micul dejun sau pur și simplu se mixează în sosurile pentru salată.

Este de reținut faptul că, odată ce bobul de grâu încolțit este mixat, acel amestec se va consuma rapid, pentru a evita oxidarea preparatului.

A se reține cum consumarea grâului încolțit în cancere și alte boli grave, face ca aceste afecțiuni să se vindece mai rapid, fapt corelat, bine-nțeles, cu alimentația specifică afecțiunii respective.


ATENȚIE !  :
Proprietățile benefice ale grâului încolțit  se păstrează numai în cazul boabelor de grâu nemodificate genetic!


Mulțumesc !
Andreia, Bran, 16 martie 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu