joi, 23 februarie 2017

Purificarea sângelui : Postul cu apă distilată - Metoda Valeriu Popa



Andreia

Purificarea sângelui

Postul cu apă distilată - Metoda Valeriu Popa




 
,,Eu cunosc o singură boală - SÂNGE STRICAT, în diferite grade : I, II, III, IV.
(Valeriu Popa)
  
Din punct de vedere fizic, există 2 căi de purificare a sângelui : una mai lungă în care ținem un regim alimentar strict în funcție de gravitatea afecțiunii respective  și cealaltă cale mai rapidă, și în același timp mai dură : Postul cu apă distilată și clismă, urmat apoi de regimul alimentar specific afecțiunii.

Prima mea acțiune în acest sens, a fost destul de simplă, deoarece am început cu regimul alimentar recomandat pentru cei cu constipație cronică, și care era  ușor de urmat, comparativ cu postul.
 
Însă stând în preajma lui nenea Popa și dorind să experimentez mai mult, l-am întrebat  într-o zi, dacă pot să fac și eu postul cu apă distilată, la care dânsul mi-a răspuns : ,,Bine-nțeles că poți !
 
Prima oară l-am ținut 14 zile, ca apoi de-a lungul anilor să mai repet de câteva ori această experiență.
 
Ce am observat  în timpul posturilor cu apă distilată ?
  
Primele 2-3 zile pot fi mai dificile pentru că mai persistă senzația de foame, dar odată depășit acest prag, totul devine mult mai ușor.

Cu cât avem o alimentație mai sănătoasă și aceasta însemnând practic un grad de intoxicare al sângelui mai redus, cu atât postul cu apă este mai ușor de urmat.

În zilele de post 3, 7, 14, 21, se pot manifesta crize de eliminare, în care ne putem simți mai rău, mai slăbiți, dar cunoscând aceste posibile manifestări de la nenea Popa, le-am trecut ușor și cu încredere.
  
Chiar dacă fizic mă simțeam slăbită, nivelul de energie al organismului a crescut, astfel că, dacă mă culcam la ora 21.30, la ora 2.00 mă trezeam brusc, simțindu-mă foarte odihnită. Dar ce mi s-a părut deosebit era faptul că, după primele 2-3 zile de post, deveneam din ce în mai calmă și mai relaxată.

Lucrurile care altădată mă stresau,  dintr-o dată nu mai existau pentru mine, nu mă mai deranjau. Lucram în același mediu dar în mine se schimbase ceva. Dar mi-am reamintit că printre oamenii care veneau des în parc la întâlnirile cu nenea Popa, era o persoană, pe care, postul cu apă distilată a ajutat-o să se vindece de o boala gravă a sistemului nervos, așa că ce simțeam eu, era numai o consecință firească a unui proces rapid de purificare.
   
În familia mea, aproape toată lumea a aplicat această terapie, începând cu mine, soțul meu și apoi continuând cu ceilalți. Mama mea a ținut acest post cu apă distilată 21 de zile, deoarece îi apăruseră niște ganglioni care se bănuiau a fi de natură canceroasă, fiind trimisă de medici, la spitalul Fundeni pentru a i se face biopsia, dar a refuzat aceasta și s-a dus repede la Popa Valeriu.

Pot să spun că după 21 de zile de post și clismă, aceștia s-au resorbit în totalitate și s-a rezolvat și problema cu hemoroizii care o chinuiau periodic de cândnăscuse. În tot acest timp mama a fost la servici, având  o muncă de birou, deci o activitate ușoară, pentru că este recomandat pe cât posibil să nu îți întrerupi activitatea.
 
De asemenea, acest post cu apă distilată, i-a fost de folos și mătușii mele, la care s-a declanșat o infecție la unul dintre sâni. Acesta  se inflamase, se înroșise, și o durea foarte rău.
  
Popa Valeriu i-a spus că acea problemă apăruse datorită unei lovituri primite în acea zonă cu câțiva ani înainte. Și într-adevăr mătușa și-a amintit că în urmă cu câțiva  ani , din neatenție, s-a lovit puternic într-o ușă exact în acea zonă unde apăruse problema acum, și loc în care, ca urmare a postului cu apă distilată, corpul a eliminat puroiul și sânul s-a vindecat.

Și tot în familie îl am ca exemplu pe Ovidiu Harbădă care a ținut sub supravegherea lui nenea Popa, postul de 40 de zile, sub forma unui experiment științific, el fiind monitorizat în permanență de o echipă de medici.
 
Mai multe detalii despre aceasta, găsiți în cartea sa, ,,De vorbă cu Valeriu Popa. Despre sănătate și viață".
  
   
Din punctul meu de vedere, postul cu apă distilată este cea mai puternică și rapidă metodă de purificare a sângelui, dar  și cea mai dură pentru că Nenea Popa ne reamintea că greșelile pot costa : ,,Nu se moare în post, dar se poate muri după aceea, dacă nu se face o revenire corectă."
  
Deci este necesar să avem multă disciplină, voință, înțelegere a procesului de purificare ce are loc în organism , toate având ca bază,  ca suport, rugăciunea.
 
A avea susținerea familiei în acest demers de auto-purificare și vindecare   este deosebit de important, și uneoripoate face diferența dintre viață și moarte.
 
Spun aceasta, pentru că a fost un caz, când o persoana a murit, o femeie, care aflându-se în post de ceva timp, a întrerupt postul brusc, cu o bucățică de salam mâncată la insistențele soțului care nu o sprijinea ci din contră era împotriva acestei terapii.
  
Totodată ni se recomanda. ca înainte de a folosi apa distilată să o păstrăm câteva zile depozitată în sticle de culoare verde, puse la soare pentru a se încărca energetic. În funcție de gravitatea problemelor de sănătate, postul cu apă distilată se poate ține 3, 14, 21 zile.

În cazuri foarte rare, Nenea Popa recomanda  un număr de zile de post mai îndelungat, cel mai lung post pe care chiar dânsul l-a experimentat fiind de 52 de zile.
  
 
Despre acest tip de post cu apă distilată, Valeriu Popa spunea :

Să se facă cure de dezintoxicare prin post, deoarece sângele încărcat cu toxine nu mai are posibilitatea să preia de la celulă elementele toxice rezultate în urma arderilor metabolice şi, prin sistemele de eliminare, să scape de acestea şi, de asemenea, să alimenteze cu oxigen şi elemente nutritive necesare proceselor metabolice toate celulele corpului. Când digestia se întrerupe, toată energia corpului se concentrează pentru a dizolva şi elimina reziduurile din ţesuturi.
 
Este bine ca măcar odată pe an să faci un post cu apă distilată.
 
Cu cât îți este mai greu și ai stări proaste, cu atât înseamnă că ai sânge foarte intoxicat (stricat).”
  
Odată cu purificarea sângelui  se purifică și  organele și țesuturile, intervenind o senzaţie fizică și psihică de bine. Cura este eficientă pentru că apa distilată, fiind nesaturată, absoarbe toxinele din celulă, întocmai ca un burete uscat și le forțează să iasă din organism, detoxifiindu-l.



 
Apa distilată  se recomandă a se folosi numai în post sau anumite regimuri, deci nu se va utiliza permanent !

Practic, în timpul postului se vor bea 2 litri de apă distilată pe zi și se vor face 2 clisme, una dimineața cu 2 litri de ceai de mușețel și una seara  cu 2 litri de ceai de rostopască. Clismele se fac în 2 etape pentru că la început e mai greu să introducem în colon, tot ceaiul  dintr-o dată. 

După ce am făcut clisma este bine să stăm culcați pe partea dreapta cât putem să rezistăm de mult, apoi pentru a evacua să ne masăm de-a lungul colonului prin mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic.

 
Dimineața să avem grijă să scuipăm saliva și să ne raclăm limba de depunerile de toxine din timpul nopții,  cu o lingură de lemn.
  
Revenirea din post este foarte importantă și este direct proporțională cu  zilele de post.
  
Revenirea se face în modul următor :
  
-  I-a zi : o de lingură orez se fierbe 10 min. în 0,5 1 apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată ( orezul este integral).
- a II-a zi : două linguri de orez se fierb 10 min. în 0,5 l apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată.
 -  a III-a zi : trei linguri de orez se fierb 10 min. în 0,5 l apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată.
  - a IV-a zi : patru linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 l de apă distilată şi jumătate din cantitatea de orez.
 - a V-a zi : cinci linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 l de apă distilată şi jumătate din cantitatea de orez.
a VI-a zi : şase linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 l de apă distilată şi toată cantitatea de orez.

 
Postul de 14, 21 zile este indicat pentru boli mai grave și pentru cine dorește să-l facă preventiv, de 2 ori pe an. primăvara și toamna. Este indicat să se țină posturi mai mici și mai dese (1,2 zile pe săptămână) decât cele îndelungate, dar asta depinde de  persoană.

Dacă cineva dorește să pună în aplicare această procedură, este recomandat să consulte un medic de medicină alternativă, un homeopat sau terapeut, pentru că să nu uităm că fiecare ființă este unică.
   

Redau mai jos, un fragment dintr-un interviu cu dr. Octavian Popescu, autorul cărții ,,Inginerul Valeriu Popa, Mit sau Adevăr ?" :
  
,,Cu durere trebuie să spun că, noi, medicii, ne-am cam îndepărtat de bolnav, de sufletul lui, că îl includem adesea într-o categorie și tratăm boala, nu bolnavul. Medicina modernă s-a modernizat, s-a sofisticat, iar medicul nu mai are timp pentru suferința bolnavului, uitând că fiecare bolnav este o entitate....
 
Marele merit al lui Valeriu Popa este că a demonstrat că imposibilul devine posibil în privința regimurilor alimentare pe care le recomandă. Aproape că vine și răstoarnă cunoștințele de fiziologie și de patologie pe care le aveam. Realitățile d-lui Popa cu cele ale medicinii moderne, puse față în față, se resping. Și totuși, realitatea este de partea d-lui Popa.... 

Consider că medicina trebuie să studieze problema, pentru că toate cazurile d-lui Popa, mă refer la cele văzute de mine, mi-au demonstrat efectele miraculoase ale postului cu apă, pe care dacă nu le-aș fi văzut, nu le-aș fi crezut !...


Andreia,
23 februarie 2017, Bran.

7 comentarii: