Regimul de purificare a sângelui
pentru diabet
pentru diabet
,,Eu cunosc o singură boală - sânge stricat în diferite grade : I. II. III. IV.”
(Valeriu Popa)
(Valeriu Popa)
Valeriu
Popa a respins ideea de a publica o
carte cu regimuri alimentare specifice pe grupe de afecțiuni, fiind de părere că
fiecare persoană este unică, și
nu la toată lumea se potrivește
același tip de tratament, dar
există și o serie de recomandări
alimentare care pot fi general valabile.
Totuși, este de dorit, ca o
persoană cu probleme de sănătate, care dorește să se auto-vindece urmând calea naturală, să
caute să fie îndrumată de un terapeut
sau medic naturist compatibil.
,,Diabetul este boala de care suferă unul din zece
români fără să ştie. Este o problemă uriaşă, medical şi social. “susţine
într-un interviu acordat Mediafax, profesorul universitar doctor Cristian
Serafinceanu in 13 aprilie 2016.
Regimul alimentar
pentru auto-tratarea diabetului
pentru auto-tratarea diabetului
Alimente
permise :
- cereale integrale (grâu, mei, orz, ovăz, porumb), hrișcă, quinoa ;
- leguminoase (linte roșie, mazăre, supă de fasole) ;
- țelină, radăcină de pătrunjel, păstărnac, gulie, praz, dovleac, spanac, broccoli, avocado, ceapă, drojdie de bere, fructe proaspete si uscate, miere de salcâm, ceai de frunze de afin, ceai de teci de fasole ;
- leguminoase (linte roșie, mazăre, supă de fasole) ;
- țelină, radăcină de pătrunjel, păstărnac, gulie, praz, dovleac, spanac, broccoli, avocado, ceapă, drojdie de bere, fructe proaspete si uscate, miere de salcâm, ceai de frunze de afin, ceai de teci de fasole ;
- condimente : ienibahar, coriandru, chilli,
piper, turmeric, scorțișoară, dafin, cuișoare, ghimbir, nucșoară., vanilie, usturoi,
ceapă, pătrunjel verde, mărar, frunze de ţelină, leuștean.
Alimente interzise :
Super-alimente pentru diabet :
-
CEREALELE INTEGRALE : Sunt bogate în crom, mineral puternic implicat în
metabolismul glucozei și sinteza colesterolului.
- AFINUL : Supranumit ,, insulina verde”, conţine doar foarte puţine
glucide şi foarte multe substanţe benefice: antioxidanţi (resveratrol),
taninuri, vitamine.
-AVOCADO : Fructul cel mai bogat în fitosteroli, anticolesterolul natural cel mai
puternic cunoscut până astăzi.
-
BROCCOLI : Conţine şi mari cantităţi de antioxidanţi, precum vitaminele
C şi E şi ajută ficatul în detoxifierea şi eliminarea radicalilor liberi.
Protejează vasele sanguine şi, în consecinţă, inima.
- CEAPA : Are numeroase calităţi,
conferite de compoziţia ei. Este bogată în crom, vitamina C, bioflavonoide. De
preferat ceapa roșie și cea verde.
- DROJDIA DE BERE : Este
bogată în crom. ,,Acest mineral
antidiabetic prin excelenţă, se fixează pe insulină, înmulţindu-i cu 100
eficacitatea.”(Dr Călin Mărginean). Se poate folosi în cantitate mică peste
salate sau alte feluri de mâncare. Este foarte bună şi dulce.
A nu se fierbe : căldura îi distruge o parte din proprietăţi.
A nu se fierbe : căldura îi distruge o parte din proprietăţi.
- PRAZUL : Este bogat în minerale ( fier, magneziu, calciu, sodiu, siliciu,
fosfor, sulf, mangan, fluor, potasiu ), vitamine (A, B, C, PP), fibre, ceea
ce determină acţiunea ca hipoglicemiant.
- SPANACUL : Este bogat în acid alfa lipoic, un antioxidant foarte puternic, care influenţează ritmul în care este ars zahărul. Previne complicaţiile nervoase ale diabetului (unele dureri, senzaţiile de arsură şi de amorţeală sunt reduse). In cantitate mare, ar putea să stimuleze chiar regenerarea fibrelor nervoase deteriorate. Protecţia lui se extinde până la sfera cardiacă şi oculară.
- VARZA MURATĂ : De consumat o dată pe săptămână, după ce fost pusă la de-sărat.
Conţine în cantitate mare vitamine, microelemente, săruri minerale, acid folic, complexul vitaminelor B (1, 2, 3, 6, 9, 12). Este unul dintre puţinele alimente vegetale care conţine vitamina B12.
- QUINOA : Este pseudo-cereala supranumită aurul incasilor. Are toti aminoacizii esențiali și nu conține gluten.
- SPANACUL : Este bogat în acid alfa lipoic, un antioxidant foarte puternic, care influenţează ritmul în care este ars zahărul. Previne complicaţiile nervoase ale diabetului (unele dureri, senzaţiile de arsură şi de amorţeală sunt reduse). In cantitate mare, ar putea să stimuleze chiar regenerarea fibrelor nervoase deteriorate. Protecţia lui se extinde până la sfera cardiacă şi oculară.
- VARZA MURATĂ : De consumat o dată pe săptămână, după ce fost pusă la de-sărat.
Conţine în cantitate mare vitamine, microelemente, săruri minerale, acid folic, complexul vitaminelor B (1, 2, 3, 6, 9, 12). Este unul dintre puţinele alimente vegetale care conţine vitamina B12.
- QUINOA : Este pseudo-cereala supranumită aurul incasilor. Are toti aminoacizii esențiali și nu conține gluten.
Pe lângă proteinele sale unice, quinoa conține, fibre, minerale si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate în
vitaminele A, C, D, E, K și vitamine din grupa
B-urilor. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor,
iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc.
- HRIŞCA : Conține
mult mai puține glucide, nu conține gluten, conține cantități mari de lisină
(aminoacid esențial), fier, seleniu și mai mult calciu, cantități impresionante
de antioxidanți și se prezintă ca o alternativă la grâu pentru cei care au
intoleranță la gluten.
,,Dacă ai voință, ai și multe șanse de vindecare, iar meseria de sănătate n-o
poți învăța decât de la natură, de la nimeni altcineva’’, ne spunea Valeriu Popa, iar cazurile documentate de auto-vindecare, prezentate de dr. Octavian Popescu, în cartea ,,Inginer Valeriu Popa. Mit sau Adevăr?”
nu fac decât să întărească, încă odată, această realitate.
Cazul 1
Bărbat, 26 ani , diagnosticat cu diabet tip 1 de la vârsta de 21 ani, 28 unități de insulină/zi.
Regim naturist :
Alimente permise: grâu, mei, orz, porumb, , mazăre,
legume bine fierte și condimentate, supă de fasole, supă de pui, fructe
proapete și uscate, miere, ceai de frunze de afin, ceai de teci de fasole.
Alimente interzise :
Zahărul,
cartofii, sfecla, orezul,
ciupercile, carnea inclusiv peștele și grăsimile animale, și orice preparate cu grăsimi,
iaurtul, înghețata și orice alte dulciuri.
Aplicarea de frunze
de varză zdrobite pe abdomen, pe care le acoperea cu un brâu și astfel dormea
noaptea.
După 45 zile merge la controlul clinic, când se
constată o evoluție bună a bolii. Se recomandă micșorarea dozei de insulină, ca în final
după încă 30 de zile, să renunțe definitiv la aceasta.
Continuă regimul de 2 ani, timp în care glicemia îi variază între 80 și 120 mg/dl, și se
simte foarte bine, în condițiile în care nu-și mai administrează insulină.
Cazul 2
Cazul 2
Bărbat, 70 de ani, diabet
tip 1, arteriopatie membre inferioare, gangrenă diabetică, diagnostic atestat de biletul de iesire din
spital.
Nu răspunde la tratamentul cu antibiotic pentru gangrenă
și se recomandă amputarea piciorului.
Ajungând la d-l ing Valeriu Popa, i se recomandă mai
întâi postul cu apă distilată 21 zile, apoi se continuă cu regimul pentru
diabet ca și la cazul anterior. Are o evoluție bună și la doi ani dupa aceasta,
merge, mai greu, dar continuă regimul și nu a fost nevoie de amputare.
Și exemplele pot continua...
Medicina clasică (medicina alopată), consideră diabetul o boală incurabilă.
Dar, adevărul este altul!
Totul este, să dorim să-l vedem !
Pentru mai multe informații, recomandăm vizionarea
filmului ,,Vindecarea diabetului în 30 de zile" :
https://www.youtube.com/watch?v=tWYPv3szJAE
Mulțumesc !
Andreia, 4 martie 2017, Bran.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu