duminică, 5 martie 2017

Regimul de purificare a sângelui pentru diabet.






Regimul de purificare a sângelui
pentru diabet





,,Eu cunosc o singură boală - sânge stricat în diferite grade : I. II. III. IV.”
(Valeriu Popa)
 
Valeriu Popa a respins ideea  de a publica o carte cu regimuri alimentare specifice pe grupe de afecțiuni, fiind de părere că fiecare persoană este unică, și nu la toată lumea se potrivește același tip de tratament, dar există și o serie de recomandări alimentare care pot fi general valabile.
 
Totuși, este de dorit, ca o persoană cu probleme de sănătate, care dorește să se auto-vindece urmând calea naturală, să caute să fie îndrumată de  un terapeut sau medic naturist compatibil.

,,Diabetul  este boala de care suferă unul din zece români fără să ştie. Este o problemă uriaşă, medical şi social. “susţine într-un interviu acordat Mediafax, profesorul universitar doctor Cristian Serafinceanu in 13 aprilie 2016.

 
Regimul alimentar
pentru auto-tratarea diabetului

 
Alimente permise :
 
- cereale integrale (grâu, mei, orz, ovăz, porumb), hrișcă, quinoa ;
- leguminoase (linte roșie, mazăre, supă de fasole) ;
- țelină, radăcină de pătrunjel, păstărnac, gulie, praz, dovleac, spanac, broccoli, avocado,  ceapă, drojdie de bere, fructe proaspete si uscate, miere de salcâm, ceai de frunze de afin, ceai de teci de fasole ;
- condimente : ienibahar, coriandru,  chilli, piper, turmeric, scorțișoară, dafin, cuișoare, ghimbir, nucșoară., vanilie, usturoi, ceapă, pătrunjel verde, mărar, frunze de ţelină, leuștean.
 

Alimente interzise :

- zahărul, cartofii, fasole boabe, sfeclă, orezul alb, ciupercile, struguri negri, carnea inclusiv peștele, produse lactate, grăsimile animale și orice preparate cu grăsimi, iaurtul, înghețată și orice alte dulciuri.
 


 
 Super-alimente pentru diabet :

-  CEREALELE INTEGRALE : Sunt  bogate în crom, mineral puternic implicat în metabolismul glucozei și sinteza colesterolului.
  
 - AFINUL : Supranumit ,, insulina verde”,  conţine doar foarte puţine glucide şi foarte multe substanţe benefice: antioxidanţi (resveratrol), taninuri, vitamine.
 
-AVOCADO : Fructul cel mai bogat în fitosteroli, anticolesterolul natural cel mai puternic cunoscut până astăzi.
 
- BROCCOLI : Conţine şi mari cantităţi de antioxidanţi, precum vitaminele C şi E şi ajută ficatul în detoxifierea şi eliminarea radicalilor liberi. Protejează vasele sanguine şi, în consecinţă, inima. 
 
- CEAPA : Are numeroase calităţi, conferite de compoziţia ei. Este bogată în crom, vitamina C, bioflavonoide. De preferat ceapa roșie și cea verde.
  
 - DROJDIA DE BERE : Este bogată în crom. ,,Acest mineral antidiabetic prin excelenţă, se fixează pe insulină, înmulţindu-i cu 100 eficacitatea.”(Dr Călin Mărginean). Se poate folosi în cantitate mică peste salate sau alte feluri de mâncare. Este foarte bună şi dulce.
A nu se fierbe : căldura îi distruge o parte din proprietăţi.

 
 -  PRAZUL : Este bogat în minerale ( fier, magneziu, calciu, sodiu, siliciu, fosfor, sulf, mangan, fluor, potasiu ), vitamine (A, B, C, PP), fibre, ceea ce determină acţiunea  ca hipoglicemiant. 

 - SPANACUL : Este bogat în acid alfa lipoic, un antioxidant foarte puternic, care influenţează ritmul în care este ars zahărul. Previne complicaţiile nervoase ale diabetului (unele dureri, senzaţiile de arsură şi de amorţeală sunt reduse). In cantitate mare, ar putea să stimuleze chiar regenerarea fibrelor nervoase deteriorate. Protecţia lui se extinde până la sfera cardiacă şi oculară.


 - VARZA MURATĂ
: De consumat  o dată pe săptămână, după ce fost pusă la de-sărat.
Conţine în cantitate mare vitamine, microelemente, săruri minerale, acid folic, complexul vitaminelor B (1, 2, 3, 6, 9, 12). Este unul dintre puţinele alimente vegetale care conţine vitamina B12. 


 - QUINOA : Este pseudo-cereala supranumită aurul incasilor. Are toti aminoacizii esențiali
și nu conține gluten.
Pe lângă proteinele sale unice, quinoa conține, fibre, minerale si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K și vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. 
 
  - HRIŞCA : Conține mult mai puține glucide, nu conține gluten, conține cantități mari de lisină (aminoacid esențial), fier, seleniu și mai mult calciu, cantități impresionante de antioxidanți și se prezintă ca o alternativă la grâu pentru cei care au intoleranță la gluten.
 

,,Dacă ai voință, ai și multe șanse de vindecare, iar meseria de sănătate n-o poți învăța decât de la natură, de la nimeni altcineva’’,  ne spunea Valeriu Popa, iar cazurile documentate de auto-vindecare, prezentate de dr. Octavian Popescu, în cartea ,,Inginer Valeriu Popa. Mit sau Adevăr?” nu fac decât să întărească, încă odată, această realitate.
  



  
Cazul 1

Bărbat, 26 ani , diagnosticat cu diabet tip 1 de la vârsta de 21 ani, 28 unități de insulină/zi.
  
Regim naturist :
  
Alimente permise: grâu, mei, orz, porumb, , mazăre, legume bine fierte și condimentate, supă de fasole, supă de pui, fructe proapete și uscate, miere, ceai de frunze de afin, ceai de teci de fasole.
 
Alimente interzise :
  
Zahărul, cartofii, sfecla, orezul, ciupercile, carnea inclusiv peștele și grăsimile animale, și orice preparate cu grăsimi, iaurtul, înghețata și orice alte dulciuri.
 
Aplicarea de frunze de varză zdrobite pe abdomen, pe care le acoperea cu un brâu și astfel dormea noaptea.
  
După 45 zile merge la controlul clinic, când se constată o evoluție bună a bolii. Se recomandă micșorarea dozei de insulină, ca în final după încă 30 de zile, să renunțe definitiv la aceasta.
  
Continuă regimul de 2 ani, timp în care glicemia îi variază între 80 și 120 mg/dl, și se simte foarte bine, în condițiile în care nu-și mai administrează insulină. 

 
Cazul 2
 
Bărbat, 70 de ani, diabet tip 1, arteriopatie membre inferioare, gangrenă diabetică, diagnostic atestat de biletul de iesire din spital.
 
Nu răspunde la tratamentul cu antibiotic pentru gangrenă și se recomandă amputarea piciorului.
 
Ajungând la d-l ing Valeriu Popa, i se recomandă mai întâi postul cu apă distilată 21 zile, apoi se continuă cu regimul pentru diabet ca și la cazul anterior. Are o evoluție bună și la doi ani dupa aceasta, merge, mai greu, dar continuă regimul și nu a fost nevoie de amputare.
  

Și exemplele pot continua...

Medicina clasică (medicina alopată),  consideră diabetul o boală incurabilă.

Dar, adevărul este altul!

Totul este, să dorim să-l vedem !

 
Pentru mai multe informații, recomandăm vizionarea filmului ,,Vindecarea diabetului în 30 de zile" :
https://www.youtube.com/watch?v=tWYPv3szJAE

 
 
...și prezentarea  medicului  Călin Mărginean despre ,,Diabetul zaharat".

 
Mulțumesc ! 
Andreia, 4 martie 2017, Bran.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu