miercuri, 12 aprilie 2017

Sănătatea intestinelor – partea ISănătatea INTESTINELOR
(Partea I-a)

Organismul uman are nevoie să primească  toate principiile nutritive, ca să poată funcţiona corect. Alimentarea acestuia cu substanțe nutritive se face în urma unei prelucrări corecte a hranei în sistemul digestiv.

Tubul digestiv este alcătuit din gură, faringe, esofag, stomac, intestin subţire, intestin gros, anus, la care se adaugă organele anexe : glandele salivare, ficatul, vezica biliară, splina.

Afecţiunile pot să apară la orice nivel al tubului digestiv, iar primul pas pe care trebuie să îl facem în tratarea acestora este acela de a adopta o alimentaţie sănătoasă, adaptată fiecărei probleme. Deci, de sănătatea şi funcţionarea corectă a sistemului digestiv va depinde sănătatea şi funcţionarea corectă a întregului organism.

Din nefericire, în ziua de astăzi, tot mai multe persoane suferă din cauza diferitelor boli ale sistemului digestiv, fapt care apare ca o consecință a unei alimentații dezechilibrate și toxice, pe fondul unui stres aproape continuu. 

 
În cartea sa, ,,Medium Medical”, Anthony William explică logic mecanismul declanșării acestor boli, dar ceea ce este mai important, oferă și soluții autentice pentru auto-vindecarea acestor probleme de sănătate ale tubului digestiv.

Anthony WILLIAM este un medium din America, care are darul să fie ghidat în vindecările pe care le practică, de un spirit - un medic astral.
 
Indiferent dacă credem sau nu acest lucru, un fapt rămâne cert, și anume că explicațiile și sfaturile sale dau rezultate, acolo unde medicina a dat greș.

După același autor, oamenii pot avea între 75 și 125 de trilioane (mii de miliarde) de bacterii în intestinele lor. Acest lucru poate avea ca și consecință, infecții generate de bacterii, microbi, viruși, fungi, etc. Dacă acestea nu sunt tratate corect, poate apărea o serie nelimitată de boli, atât timp cât în intestine nu există un număr suficient de bacterii benefice, care să anuleze aceste efecte.

Medicina alternativă, naturistă, etichetează aceste probleme de sănătate sub denumirea de sindrom de intestin permeabil, care presupune faptul că bacteriile nebenefice - mucegaiul, ciuperca Candida, virușii etc. - fac găuri minuscule în mucoasa intestinală, generând micro-scurgeri de toxine în sânge, având ca efect o serie de boli.

Medicina alopată (convențională) etichetează toate aceste simptome mai mult sau mai puțin asemănătoare cu denumiri ca: gastrită, boala Crohn, boala celiacă, colon iritabil, colită, dar care rămân într-un final la fel de  netratabile.

Anthony Williams  are o explicație pentru toată această serie de simptome intestinale, care nu are ca și cauză permeabilitatea intestinelor, ci permeabilitatea la amoniac.
Ce înseamnă aceasta ?
 
Știm din fiziologia digestiei, că descompunerea proteinelor începe în stomac, sub acțiunea acidului clorhidric și a enzimelor digestive, respectiv pepsina. Din stomac aceste proteine care au fost descompuse în fragmente mai mici, trec în intestinul subțire , unde va continua procesul de descompunere sub acțiunea sucurilor digestive.

Acest proces de digestie la nivelul stomacului se desfășoară optim, dacă stomacul secretă o cantitatea suficientă de acid clorhidric. Dacă însă nivelul acidului clohidric secretat de stomac nu este în cantitate suficientă, digestia proteinelor nu va putea avea loc, ele vor ajunge în intestinul subțire insuficient de descompuse,  și intră în putrefacție.

Putrefacția la nivel intestinal va crea gazul numit amoniac care va avea ca efect balonări și disconfort digestiv. În plus acest amoniac, ajunge și în sânge, și implicit în întregul corp.

Acesta este fenomenul de permeabilitate la amoniac pentru care milioane de oameni au probleme digestive și care nu are de a face cu toxinele secretate de ciuperca Candida prin pereții intestinali.


Principalele cauze pentru care scade producția acidului clorhidric din stomac, sunt :

- Stresul, supărarea, depresia și toate celelalte sentimente negative ; de aceea, este foarte important să nu se mănânce la supărare sau la stres.

- Medicamentele de sinteză chimică.
 
- Consumul excesiv de proteină care epuizează producția de acid clorhidric. 
Cum refacem producția de acid clorhidric din stomac și cum întărim enzimele digestive ?
  
Zilnic, dimineața pe stomacul gol, se va bea 500 ml suc din tulpini de țelină apio proaspăt stors. Acest suc va reface producția de acid clorhidric și va îmbunătăți mult digestia celorlalte alimente consumate de-a lungul zilei.

Țelina Apio se găsește ușor în supermarketuri și magazinele bio. Sucul de tulpini de țelină Apio este dulce. Țelina românească produce puțin suc, și are un gust amar.

 
Dar o altă cauză a problemelor digestive este prezența metalelor grele în intestine. 

Datorită alimentației din ziua de astăzi cât și a poluării, aproape că nu mai există persoană, care să nu aibă în organism , metale grele, într-o cantitate mai mare sau mai mică.  Mercur, aluminiu, cadmiu, nichel, plumb se pot acumula în ficat, vezica biliară și în intestine.

Deoarece metalele acestea sunt mai grele decât apa din sistemul digestiv și sânge, ele se depun pe pereții tractului intestinal. Metalele grele sunt otrăvitoare , iar când încep să oxideze, dau produși secundari care produc mutații și daune celulelor din preajma lor.
 
Cel mai nociv efect al metalelor grele este faptul că reprezintă principala hrană a bacteriilor nebenefice, virușilor, fungilor, paraziților, viermilor, cum ar fi streptococi A și B, E-coli, Helicobacter-pylori, etc.
  
Atunci când acești agenți patogeni se hrănesc cu metale grele, în urma acestui proces, ele secretă un gaz neurotoxic care se atașează de amoniac și călătorește de-a lungul intestinului.

A nu se confunda micotoxinele, toxinele secretate de fungi (Candida) cu permeabilitatea. Micotoxinele tind să rămână în interiorul tractului digestiv și să fie eliminate prin defecație. Ele nu sunt principalul vinovat pentru bolile autoimune.


Când agenții patogeni, bacterii, viruși, fungi, etc se instalează în intestine, ei încep să le inflameze, adică să satureze cu celulele lor pereții intestinelor.

Ele eliberează otrăvuri în intestine prin două modalități :

- Produc neurotoxine ca urmare a hrănirii lor cu metale grele.

- Prin intermediul cadavrelor celulelor moarte, care sunt toxice.

Așa se îmbolnăvesc oamenii de sindrom de colon iritabil și toate celelalte afecțiuni din aceeași gamă.

Privite la microscop aceste învelișuri virale moarte sunt ușor de confundat cu paraziți, de aceea foarte multe analiza duc la concluzia că sunt paraziți.


Metode de Eliminare a Metalelor Grele
din Intestin


Suplimente alimentare și alimente :
 
Zeolit, de preferat forma lichidă, spirulină pulbere, usturoi, salvie, pătrunjel verde, coriandru frunze, ceai din flori de trifoi roșu, ceai din pătlagină.
Metode practice
de refacere a florei intestinale benefice

 
Bacteriile benefice din intestine, produc cea mai mare cantitate de B12, de care organismul are nevoie. Acest lucru nu se întâmplă oriunde în intestine, ci îndeosebi în porțiunea finală a intestinului subțire, în ileu.care este principalul centru de producție și absorție a vitaminei B12.

Atunci când nu sunt suficiente bacterii benefice în ileon, nu se va mai produce suficientă vitamina B12. Vitamina B12 are un rol foarte important pentru funcționarea sistemului nervos, pentru creier. 

Aceste bacterii benefice, nu sunt altceva decât micro-probiotice care trăiesc în mod natural pe anumite alimente vii, proaspete și pe care Anthony Williams le denumește probiotice elevate căci sunt micro-organisme care primesc energie de la Soare, de la Creator.

Aceste micro-organisme nu pot fi cumpărate sub formă de probiotice de la plafar și nici nu pot fi luate din alimente și băuturi fermentate. Marea majoritate a acestor micro-organisme vor muri în stomac sub acțiunea acidului clorhidric, înainte de a  ajunge în intestinul subțitre.

Micro-organismele elevate nu trebuie confundate cu organismele din sol și cu probioticele derivate din acestea. 

Micro-organismele elevate se găsesc întotdeauna deasupra solului, pe frunze, și pe coaja fructelor și legumelor.

O sursă principală de micro-organisme elevate sunt germenii de lucernă, broccoli, trifoi, schinduf, linte, floarea-soarelui, kale.

Ideal este a se consuma cât mai multe fructe și legume proaspete. Cheia constă în a consuma produse crude, proaspete și nespălate (o clătire ușoară, fără detergenți este suficientă), bineînțeles acest lucru fiind valabil pentru produse din grădini organice, fără chimicale.

Pe aceste produse exista probiotice și micro-organisme pline de vitalitate.

O bucată proaspătă de varză kale (varză creață), o mână de germeni sau un măr rupt dintr-o grădină organică depășesc ca valoare toate probioticele create în laborator ori alimentele fermentate. 

Regenerarea florei intestinale prin consumul alimentelor crude, proaspete si nespălate îți pot restabili rapid sănătatea gastro-intestinală.
STUDIU de CAZ
(cartea "Medium Medical" de Anthony William)


,,Încă din adolescență, stomacul lui Jane a fost extrem de sensibil. Aceasta avea dureri frecvente de stomac, constipație și diaree. Ea nu știa niciodată cum va reacționa stomacul ei la ceea ce va mânca.

De-a lungul anilor, Jane s-a dus de la un doctor la altul, și în cele din urmă la vârsta de 25 de ani un doctor gastroenterolog  a diagnosticat-o cu sindromul de colon iritabil. Deși nu i-a explicat acest lucru, această etichetă nu însemna decât faptul că specialistul nu știa ce se ascunde dincolo de ea. 

În continuare, Jane a apelat la medicina alternativă. Ea a găsit un terapeut renumit care a constatat că era alergică la glutenul din grâu și la produsele lactate. De aceea i-a recomandat să renunțe la aceste alimente din dieta ei și să ia cât mai multe probiotice. O altă concluzie a specialistului era ca Jane suferea de Candida, și prin urmare el i-a interzis consumul de zahăr, inclusiv cel din fructe.

Timp de 6 luni a încercat să țină regimul recomandat de doctor. A mâncat pui de două ori pe zi, foarte multe legume proaspete, salate cu ton și ouă. A observat o îmbunătățire minoră, nu mai făcea diaree, dar celelalte simptome nu au dispărut, constipația, dureri la stomac și balonarea.

Frustrată, Jane s-a dus la un alt specialist care i-a spus in plus față de tot ceea ce știa că suferă inclusiv de sindromul intestinelor permeabile. De aceia i-a schimbat din nou dieta și i-a recomandat să mănânce carne de pui, ouă, salate din frunze verzi și să excludă cereale, fasole, legume cu amidon, dar își putea permite din când în când, un măr verde.

Pentru a-i trata candida și sindromul intestinelor permeabile, doctorul i-a prescris, de asemenea, un supliment vegetal pentru curățarea intestinelor.

Timp de 8 luni, Jane a respectat acest regim, dar tot nu a obținut vreun rezultat. 

Dimpotrivă a început să se simtă din ce în ce mai obosită, să aibă o ceață mentală, să se constipe, iar balonarea să atingă cote insuportabile.

Când a ajuns la mine, trimisă de o cunoștință, ghidul m-a informat că stomacul lui Jane nu mai producea practic deloc acid clorhidric, fapt care-i provoca o permeabilitatea la amoniac. Proteinele care putrezeau în intestinele sale creau amoniac, gaz care o balona foarte tare.

Pe de altă parte, Jane avea metale grele depozitate în intestinul subțire, iar micro-organismele benefice, atât de importante pentru sănătatea intestinului, erau practic inexistente.

Era adevărat că Jane era alergică şi la gluten și la produse lactate, precum și la fasole, porumb, ulei de rapița și ouă și trebuia să evite, în continuare, acele alimente.

De asemenea, începuse să dezvolte și o alergie la proteinele de origine animală, deoarece stomacul său numai le putea descompune și digera. Mai mult, avea ficatul obosit și încărcat din cauza grăsimilor de origine animală.

I-am recomandat imediat lui Jane sa bea de doua ori pe zi 500 g de suc de țelină proaspăt stors.

Doctorul meu mi-a recomandat un amestec de sucuri verzi. În ce fel se deosebește această recomandare, de a lui ?

I-am explicat că amestecul de sucuri nu restabilește nivelul acidului clorhidric din stomac. Numai sucul de țelină simplu și băut pe stomacul gol poate face acest lucru.

Pentru a-i reduce încărcarea ficatului i-am recomandat lui Jane să nu mai mănânce carne decât o dată la 2 zile. În schimb, poate mânca orice legume și fructe, dar mai ales avocado, banane, mere, fructe de pădure, papaya, mango, kiwi, cât mai multă salată verde și spanac, la care să aduge o jumătate de cană de coriandru proaspăt, pentru a se detoxifia de metale grele.

Spre deosebire de ultima dietă, care era alcătuită majoritar din proteine animale și complet lipsită de fibră, fructele din dieta recomandată de mine au ajutat-o pe Jane să împingă alimentele prin intestinele sale inflamate, ușurându-i astfel constipația.

După o săptămână, starea de balonare a lui Jane s-a diminuat considerabil. După o lună constipația era o amintire, iar după trei luni, durerile, crampele și ceața mentală i-au dispărut ca prin farmec.

Stomacul ei a început să producă o cantitate normală de acid clorhidric și permeabilitatea la amoniac i-a dispărut.

Jane și-a petrecut vara care a urmat, consumând varză Kale și roșii organice, proaspete și nespălate din grădina bunicii sale.  Micro-organismele elevate de pe suprafața acestor legume i-au refăcut flora intestinală, îndeosebi cea din ileu, permițându-i organismului ei să producă Vitamina B12.

Jane și-a regăsit în totalitate vitalitatea, permițându-și uneori să consume și alimente interzise, la anumite ocazii, fără a avea probleme digestive.”

 
Concluzia, să o tragem singuri...

O zi binecuvântată tuturor !
 
Andreia,
12 aprilie 2017, Bran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu