joi, 8 iunie 2023

Demența sau DIABETUL de tip 3.

 

 Andreia

Demenţa sau DIABETUL de tip  3

 

Unul dintre noii termeni pentru pierderea memoriei și instalarea Demenței este ,,Diabetul de tip 3’’.

Studiile arată că consumul excesiv de orice fel de zahăr procesat : zahăr alb, zahăr brun, sirop de agave, carbohidrați gătiți în exces (cartofi, orez, mămăligă etc) este strâns legat de apariția Demenței și a Bolii Alzheimer.

Nutriția este extrem de importantă pentru sănătatea creierului nostru.

Șapte din zece oameni de pe glob au deficiență de Vitamina B12.

Și, spre deosebire de vremurile când se credea că numai cei care au o dietă pe bază de plante au  deficiență de B12, acum studiile arată că și cei care consumă carne au această deficiență de B12, fiind chiar cu 8% mai numeroși decât cei vegani.

Vitamina B12 reprezintă  hrană de bază pentru neuroni (celulele creierului care fac posibile procesele de gândire și memorare).

Lipsa de B12 împiedică funcționarea normală a neuronilor, deci pot apare probleme cu memoria.

Alte studii au arătat că la 98% dintre oameni există deficit în creier a unei grăsimi esențiale - Omega 3.

Creierul este ca un burete gras, constituit în mare parte din apă (83%), celule gliale și neuroni și toate acestea nu au nevoie de  zahăr !

Deci avem trei piloni de bază pentru prevenire apariției Demenței și a Bolii Alzheimer :

1. Utilizarea creieruldui  prin socializare, citit și alte activități care presupun antrenarea  lui.

2. O alimentație bogată în grăsimi esențiale naturale (Omega-3 şi Omega-9) : nuci, semințe germinate, fasole, alge (acestea au cea mai mare cantitate de grăsime de același fel și aflată în aceeași proporție ca și grăsimea din creierul uman).

3. Hidratare corespunzătoare și consum de suplimente alimentare care conţin Vitamina B12 şi Omega-3. Chlorella conţine atât Vitamina B12 cât şi Omega-3 şi consumul ei are şi alte multiple beneficii. Pentru prevenirea apariţiei problemelor mentale, această algă nu ar trebui să lipsească din nutriţia oricărei persoane, alături de un  supliment de Omega-3 de calitate.


Adaptare prelegeri Dr. Brian Clements  - director Institut Hippocrates, Florida.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu