miercuri, 24 mai 2023

Zahărul - Ce nu cunoaștem

 

Andreia

 ZAHĂRUL :

Ce nu cunoaştem


 

Știați că zahărul sub orice formă, se numără printre primele alimente care ar trebui eliminate din alimentație? Un studiu făcut  la Universitatea Princeton SUA, a arătat că zahărul dă o dependență de 3 ori mai puternică decât cocaina și heroina.

 Este pur și simplu un drog. Mulți oameni sunt dependenți de dulciuri. După ce consumăm zahăr, creierul eliberează substanțe chimice numite opioide, acestea dând corpului senzația de plăcere intensă.  În cazul renunțării la zahăr, s-a constatat chiar și apariția unor simptome asemănătoare sevrajului. Unul dintre cercetătorii din cadrul studiului  a menționat   că consumul  de apă îndulcită cu zahăr (aceasta  o găsim în unele sucuri din comerț  care au în plus  și coloranți chimici) poate provoca schimbări comportamentale și de asemenea schimbări neurochimice în creier. Asta ce înseamnă?  Că pot apare stări de depresie și anxietate. care o dată cu  timpul să se accentueze, ajungându-se astfel  într-un cerc vicios care ne va face  să dorim și mai mult zahăr.

Pentru că trăim într-o perioadă în care datorită stilului de viață,  s-a ajuns ca un procent mai mare de 50 % dintre oameni să fie diagnosticați și să moară de cancer, haideți să studiem lucrurile și din această perspectivă.

Celulele canceroase iubesc zahărul și acesta este principala lor hrană. Ele consumă de 80 de ori mai mult zahăr decât o celulă sănătoasă.

Bacteriile, virușii, mucegaiurile, ciupercile ( inclusiv Candida ), drojdiile care se pot dezvolta în corpul nostru se hrănesc cu zahăr.

 Dar în ce alimente găsim zahăr?

Zahărul alb, zahărul brun, zahărul de cocos. xilitolul, siropul de arțar,  mierea de albine, mango, pepene, curmale, smochine  și alte fructe,  suc de sfeclă, carbohidrați ( pâine, cartofi, paste, orez).

 Majoritatea fructelor din ziua de azi sunt modificate genetic și pot avea de până la 30 de ori mai mult zahăr ( fructoză) decât fructele din trecut.  Am întâlnit persoane care erau convinse că consumul de  fructe este  foarte sănătos dar consumând cantități mari dintre acestea, au ajuns să  dezvolte  ficat gras.

 În cazul apariției unei  boli  este necesar să fie tăiate din alimentație toate sursele de zahăr.

 Că  avem de-a face cu  o simplă răceală sau cu o problemă mai gravă de sănătate, primul lucru de făcut este de a elimina din alimentație zahărul sub orice formă. Candida, de exemplu, nu veți  scăpa de ea dacă mai rămâne în dietă o sursă cât de mică de zahăr., indiferent că acea sursă este chiar un fruct.

 Singurul dulce permis este ștevia BIO, care nu are nimic de-a face  cu zahărul, dar are gust dulce.

Cum se reglează pofta de zahăr?

Prin consumul de proteine vegetale  care  provin numai din dietă: germenii, vlăstarii, chlorella și spirulina aflându-se  pe primul loc.

 Cantitatea de fructe consumată de un om sănătos adult ar fi indicat să fie în jur de 10% din dieta zilnică, pentru  copii și  tineri recomandându-se un procent ceva  mai ridicat.

 Cercetările demonstrează că este vital pentru sănătatea noastră să reducem cantitatea de zahăr, deoarece consumul excesiv de zahăr poate fi printre primele cauze care pot determina apariția cancerului, depresiei, anxietății și a multor altor boli așa zis moderne!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu