Ştiinţa din spatele
HRANEI VII
Orice
organism viu, fie om, animal sau plantă, este compus dintr-o parte fizică
palpabilă și o parte bio-energetică invizibilă, dar măsurabilă cu
anumite dispozitive și tehnici specifice.
Deci
şi alimentele pe care le consumăm, în funcţie de categoria din care fac parte,
calitatea și modul în care sunt pregătite pentru a fi folosite, ne pot da
energie sau ne pot lua din energie.
Procesul
de digestie este un mare consumator de energie,
de aceea dacă dorim să ne simţim energici şi să avem o stare de bine
după ce am mâncat, este necesar să fim conştienţi de calitatea hranei pe
care o consumăm.
Cunoaștem,
cel puțin teoretic, că hrana ne-tratată termic – Hrana Vie
– este vârful alimentaţiei sănătoase.
Sunt
multe argumente pentru o hrană pe bază de plante, dar
astăzi vom analiza acest lucru din punct de vedere energetic.
Ce
înseamnă o Hrană Vie ? Înseamnă o hrană care creşte efectiv în
momentul când o mănânci.
Care
este aceasta ? Un singur aliment este în creștere atunci când îl mănânci
: germenii.
Germenii
sunt plini de energie, de vitalitate şi au o frecvență
electro-magnetică înaltă.
Seminţele
germinate au o cantitate de fito-nutrienţi de
câteva ori mai mare decât plantele a căror seminţe sunt, și odată cu procesul
de germinare creşte mult şi frecvenţa electro-magnetică a acestora.
Legumele
și fructele pe care le cumpărăm de obicei din supermarketuri, chiar dacă sunt
bio, au fost culese poate chiar cu săptămâni înainte și, de aceea, chiar
consumate în stare crudă, nu sunt aşa de bogate în nutrienţi precum
credem.
Acum
câțiva ani, o Universitate din California a făcut un studiu cu o salată
organică căruia i-a făcut o monitorizare nutriţională,
constatând că, după 30
de minute după ce a fost scoasă din
pământ, 50% dintre
nutrienţi au dispărut.
Oare
câți nutrienți ar mai putea avea după câteva zile, sau câţi nutrienţi mai au
legumele şi fructele din magazine, culese chiar cu săptămâni înainte ?
Dacă aceste alimente în stare crudă sunt atât de sărace în nutrienţi, oare ce mai rămâne după ce mai sunt şi preparate termic ?
Fito-nutrienţii din
alimentele vii
sunt cei care asigură nutriţia celulară și sunt adevărate Medicamente.
Practic
germenii din cereale şi seminţe au de 10 până la 30 de ori mai mulţi
nutrienţi decât cerealele, seminţele şi legumele consumate ca atare.
Iarba de grâu, germenii de floarea-soarelui și cei de mazăre sunt de 30 de ori mai nutritivi decât o varză.
Dar
consumul de hrană vie nu are doar rolul de hrănire a organismului
cu o cantitate suficientă de nutrienți, ci are și un rol de
încărcare cu energie a acestuia.
Astăzi,
cea mai mare problemă din biologie și știință este că s-a ignorat aprofundarea
cunoașterii faptului că organismul uman reprezintă nu numai un corp
biologic, ci este totodată şi o frecvenţă electro-magnetică.
Medicii
analizează acest câmp electro-magnetic prin măsurarea frecvenței
electro-magnetice a celulelor, atunci când fac un RMN, o Tomografie
Computerizată sau o Eco-grafie, dar orice problemă de
sănătate o tratează chimic.
Suntem electrici, deci de unde ne luăm energia electrică ?
Tot ce gândim, acționăm
și simțim este încărcat electric.
Când mâncăm alimente vii, există energie electrică.
Când
gătim alimentele, această energie electrică dispare !
Și acest
lucru este măsurabil !
La
„Institutul
Hippocrates“ din Florida, încă din anii 1970 s-au făcut diverse experimente care puneau în evidență intensitatea
câmpului electro-magnetic al diverselor tipuri de alimente folosite
acolo.
Unul
dintre dispozitivele folosite permitea evidenţierea acelei energii, prin
conectarea la un bec.
Ce
s-a evidențiat ? Primul aliment testat, o pâine organică integrală, NU
emitea câmp electro-magnetic, becul ne-iluminând deloc.
Apoi, la testarea unui avocado crud, lumina s-a aprins slab, crescând apoi puțin în intensitate.
La
testarea unei salate s-a aprins la fel de slab, urmând ca
după aceea să se întâmple ceva uimitor la testarea sucului de grâu verde şi
a algelor, lumina emanată de bec devenind foarte puternică !
S-a concluzionat că alimentele
cu cei mai mulţi fito-nutrienţi au totodată și cel mai mare câmp
electro-magnetic, cea mai puternică energie şi singura hrană
care oferă nutrienţi compatibili cu structura biologică şi energetică a
organismului uman este mâncarea crudă, ne-fiartă, vie !
O
dată ce alimentele sunt gătite, nutrienții sunt neutralizați și toată
energia electrică dispare.
Oamenii
revin la viaţă, mâncând hrana vie, deoarece astfel energia
electrică revine în corpurile lor.
Tot
în acea perioadă, la „Institutul Hippocrates“, s-au făcut și fotografii
energetice (Fotografii Kirlian) ale mai multor tipuri de
alimente și s-a evidențiat că vlăstarii de floarea-soarelui şi iarba de
grâu au cea mai mare energie, câmpul lor electromagnetic
ajungând să aibă un diametru de 2 metri !
Și
tot atunci s-a fotografiat energetic şi cîmpul electro-magnetic al
oamenilor înainte şi după consumul de hrană vie și s-a observat
cum acest câmp creştea, după mâncarea de hrană vie (germeni).
S-a
demonstrat astfel că, prin consumul de hrană vie, ne putem creşte
frecvenţa electro-magnetică a celulelor, în jurul lor formându-se un scut
electro-magnetic care le poate proteja într-o mare măsură
de deteriorarea produsă de radicalii liberi.
Tot
la „Institutul Hippocrates“ Dr. Rick Ricketts a evidențiat
și măsurat frecvenţa culorilor din jurul acestor germeni : culoarea
alb are frecvenţa de 2.500 Hz., culoarea aurie - 2.100
Hz. și culoarea violet - 1.700 Hz.
De ce sunt importante aceaste frecvențe ?
Pentru că celulele umane sănătoase funcţionează la o frecvenţă de 75 Hz.
(Aşadar,
să nu ne mirăm că, după ce mâncăm un hamburger care are o frecvenţă
aprox. de 4 Hz., ne simţim devitalizaţi.)
Deci
dacă analizăm o persoană sănătoasă cu trilioane de celule care au o
frecvenţă de 75 Hz., ar fi imposibil ca acea persoană să
îmbătrânească prematur şi să se îmbolnăvească, deoarece scutul
electro-magnetic din jurul ei ar împiedica acest lucru.
O
bacterie sau un virus practic ar fi electrocutate,
nu ar supravieţui acestei energii.
Dar
un factor la fel de important pentru sănătate este și felul în care ne
simţim atunci când pregătim mâncarea. Este necesar să fim într-o stare
de armonie, bucurie şi pace, pentru că starea noastră emoţională se
imprimă în mâncare.
Dr. MASARU EMOTO
din Japonia a demonstrat că apa îşi schimbă forma şi structura,
atunci când îi vorbeşti sau gândeşti într-un anumit fel.
Pozitivul
are o formă armonioasă, negativul are altă formă.
Pentru
că totul este frecvenţă electrică, energie, și noi suntem compuși și din
apă, mâncarea are în compoziție apă, cu atât mai mult este necesar să conştientizăm în ce stare ne aflăm când
preparăm hrana.
Iată fotografia structurii moleculei de apă – când suntem într-o stare de iubire şi recunoştinţă :
Fotografia
structurii moleculei de apă când suntem
într-o stare de supărare :
Deci
cu cât folosim mai multe alimente vii şi avem gânduri pozitive, cu atât vom
deveni mai sănătoşi şi mai protejaţi împotriva bolilor.
Şi
să ne reamintim că un alt factor la fel de important pentru sănătate îl constituie
mediul.
Dacă
suntem înconjuraţi de oameni cu care rezonăm şi beneficiem de un mediu
plăcut în care să ne simțim bine, cu atât mai mult ne vom
îmbunătăţi starea de sănătate şi vom preveni apariţia bolilor şi a bătrâneţii.
PRIMUL
PAS ar fi, deci, introducerea în alimentaţia noastră a
cât mai multor germeni şi vlăstari.
Aceştia
nu numai că ne vor hrăni fizic şi energetic dar ne vor susţine
şi în creşterea nivelului nostru de conştiinţă, întărind conexiunea
noastră cu Divinul.
Dar,
ca întodeauna, Alegerea ne aparţine !
BIBLIOGRAFIE
: Conferinţe Dr. Brian Clements
– directorul „Institutului Hippocrates“.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu